Logo no.boatexistence.com

Hva er intervokalsk flapping?

Innholdsfortegnelse:

Hva er intervokalsk flapping?
Hva er intervokalsk flapping?

Video: Hva er intervokalsk flapping?

Video: Hva er intervokalsk flapping?
Video: The Flap T | Alveolar Flapping | English Pronunciation 2024, April
Anonim

Flapping eller banking, også kjent som alveolar flapping, intervokalisk flapping, eller t-voicing, er en fonologisk prosess som finnes i mange varianter av engelsk, spesielt nordamerikansk, Ulster, australsk …

Hva er flagrende lyder?

flap, i fonetikk, en konsonantlyd produsert av en enkelt rask vending av tungen mot den øvre delen av munnen, ofte hørt som en kort r på spansk (f.eks., pero, "men") og ligner på uttalen av lyden representert av dobbeltbokstaven på amerikansk engelsk "Betty" og noen former for britisk engelsk …

Hva er intervokalstemme?

Intervokalisk stemmegivning er en universell fonetisk tendens. Intervokal devoicing er den motsatte prosessen: D > T / V (V) Ubekreftet som en synkron fonologisk prosess. Det ville virke mot den universelle fonetiske tendensen: å stemme. intervokaliske stemmeløse stopper.

Hva er reglene for tapping-flapping?

Klapperregelen

Flapping er en regel som sier at en intervokalisk /t/ eller /d/ dukker opp som en alveolær klaff [ɾ] foran en ubetonet vokal (Riehl, 2003).

Hvordan transkriberer du flap?

For lingvister som gjør forskjellen, er alveolarklaffen transkribert som a fiskekrok ar, [ɾ], og tapen kan transkriberes som en liten stor D, [ᴅ], som ikke er anerkjent av IPA, eller av [d̆].

Anbefalt: