Logo no.boatexistence.com

Har en femåring bindestrek?

Innholdsfortegnelse:

Har en femåring bindestrek?
Har en femåring bindestrek?

Video: Har en femåring bindestrek?

Video: Har en femåring bindestrek?
Video: HYPHENS | English Lesson 2024, Kan
Anonim

Når selve alderen er et substantiv, må åring fortsatt bindes. For eksempel: 10-åringen var veldig høylytt. For å være en 5-åring er hun veldig uavhengig.

Er seks år gammel bindestrek?

Hvis uttrykket «år gammel» brukes som et substantiv eller kommer før et substantiv, bind det: Min ti år gamle datamaskin bruker fem minutter på å starte opp. Den seksåringen maler som Jackson Pollock. En seks år gammel smultring er ikke lenger spiselig.

Er 3 år gammel bindestrek?

Så for å oppsummere, bindestrek en alder når det er et substantiv eller når det er en modifikator som kommer foran et substantiv. Den viktigste gangen du ikke bindestrek en alder er når den kommer etter substantivet den endrer. Aldre er som alle andre sammensatte modifikatorer på den måten: du binder dem før substantivet, men ikke etter substantivet.

Bruker du bindestreker i alder?

Uttrykt som et tall, er alder alltid skrevet med tall. Hvis alderen brukes som et adjektiv eller som erstatning for et substantiv, skal det bindes med bindestrek. Ikke bruk apostrof når du beskriver en aldersgruppe. En 21 år gammel student.

Hvordan skriver du 4 åring?

Dermed er "fireåring" bindestrek som en flerords, enkelt beskrivelse foran et substantiv. Beskrivelsene "for høye til tango" og "brøytedekket" er også korrekt bindestrek i setning 6 fordi de kommer foran substantivene de endrer.

Anbefalt: