Hvordan finne molare ekvivalenter?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finne molare ekvivalenter?
Hvordan finne molare ekvivalenter?

Video: Hvordan finne molare ekvivalenter?

Video: Hvordan finne molare ekvivalenter?
Video: Reagent Table Calculations for Organic Chemistry Lab 2024, Oktober
Anonim

For å beregne molare ekvivalenter for hver reagens, del molene til den reagensen med molene til den begrensende reagensen: Merk at den molare ekvivalensen til natriumbenzoat er 1. Dette er fordi natriumbenzoat er det begrensende reagenset. Eventuelle reagenser som brukes i overkant vil ha en molar ekvivalens større enn én.

Hvordan finner du antall ekvivalenter?

Det beregnes ved å dele molekylvekten til oppløst stoff med antall ekvivalenter per mol oppløst stoff (ligning 2). For syrer er antall ekvivalenter per mol antallet H+ ioner bidratt med av syren per mol syre.

Hva er molar ekvivalent i kjemi?

En molar ekvivalent er forholdet mellom molene til en forbindelse og molene til en annenNår du har bestemt molene (eller mmolene) til hver forbindelse, kan du bestemme molare ekvivilanter. Vanligvis relaterer du molene til det begrensende reagenset til molene av andre utgangsmaterialer eller reagenser som brukes i reaksjonen.

Hva er antall molekvivalenter?

I henhold til denne definisjonen er antallet ekvivalenter til et gitt ion i en løsning likt antall mol av det ionet multiplisert med dets valens Hvis 1 mol NaCl og 1 mol CaCl2 løses opp i en løsning, det er 1 ekv. Na, 2 ekv. Ca og 3 ekv. Cl i den løsningen.

Hvordan beregner du kjemisk ekvivalens?

Vekten i gram av et stoff som kombineres med eller fortrenger ett gram hydrogen. Kjemiske ekvivalenter finnes vanligvis ved å dele formelvekten med valensen.

Anbefalt: