Logo no.boatexistence.com

Hvilken retning beveger bølgene seg?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken retning beveger bølgene seg?
Hvilken retning beveger bølgene seg?

Video: Hvilken retning beveger bølgene seg?

Video: Hvilken retning beveger bølgene seg?
Video: Киевский торт_Рассказ_Слушать 2024, Juli
Anonim

S-bølger rister bakken i en skjærende, eller på kryss og tvers, bevegelse som er vinkelrett på kjøreretningen Dette er ristebølgene som beveger bakken opp og ned eller fra side til side. S-bølger kalles sekundære bølger fordi de alltid kommer etter P-bølger ved seismiske registreringsstasjoner.

Hvilken bevegelse beveger S-bølger?

S-bølger produserer vertikal og horisontal bevegelse i bakkeoverflaten. Partikkelbevegelse består av vekslende tverrbevegelse. Partikkelbevegelsen er vinkelrett på forplantningsretningen (tvers).

Beveger S-bølger seg horisont alt?

S-bølger, eller sekundære bølger, er bølgene som følger direkte P-bølgene.… S-bølger er den farligere typen bølger fordi de er større enn P-bølger og produserer vertikal og horisontal bevegelse i bakkeoverflaten Både P- og S-bølger kalles kroppsbølger fordi de beveger seg i jordens indre.

Hvilken bølge kan bevege seg horisont alt?

Det finnes to typer overflatebølger: Kjærlighet og Rayleigh-bølger Kjærlighetsbølger beveger seg horisont alt frem og tilbake. Rayleigh-bølger forårsaker både vertikal og horisontal bakkebevegelse. Disse kan være de mest ødeleggende bølgene når de ruller, og får bakken til å stige og falle når de passerer.

Er S-bølger tverrgående?

… type kroppsbølge, S-bølgen, beveger seg bare gjennom fast materiale. Med S-bølger er partikkelbevegelsen på tvers av kjøreretningen og involverer en skjæring av den overførende bergarten.

Anbefalt: