Logo no.boatexistence.com

Hva er perinukleær clearing?

Innholdsfortegnelse:

Hva er perinukleær clearing?
Hva er perinukleær clearing?

Video: Hva er perinukleær clearing?

Video: Hva er perinukleær clearing?
Video: Mechanism Behind Perinuclear Halo Formation During HPV Infection in the Formation of Koilocyte 2024, Juli
Anonim

Et mørkere enn norm alt fargemønster i kjernen, kjent som hyperkromasi. Et klart område rundt kjernen, kjent som en perinukleær halo eller perinukleær cytoplasmatisk vakuolisering.

Hva betyr koilocytose?

Koilocytose er et beskrivende begrep avledet fra det greske adjektivet koilos, som betyr hollow. Koilocytose er patognomonisk, men ikke nødvendig, for diagnostisering av lavgradig plateepitellesjon (LSIL).

Hva indikerer koilocytter?

Koilocytter er epitelceller preget av perinukleære haloer som omgir kondenserte kjerner og er ofte tilstede i cervikal intraepitelial neoplasi. Koilocytose er akseptert som patognomonisk (karakteristisk for en bestemt sykdom) av HPV-infeksjon.

Er koilocytter kreft?

Koilocytose i livmorhalsen er en forløper for livmorhalskreft Risikoen øker når flere koilocytter som følge av visse HPV-stammer er tilstede. En diagnose av koilocytose etter celleprøve eller livmorhalsbiopsi øker behovet for hyppige kreftscreeninger.

Er plateepitelmetaplasi en kreft?

Squamous metaplasia er en godartet ikke-kreftforandring (metaplasi) av overflateceller (epitel) til en plateepitelmorfologi.

Anbefalt: