Logo no.boatexistence.com

Hvor oppstår kiselholdig søl?

Innholdsfortegnelse:

Hvor oppstår kiselholdig søl?
Hvor oppstår kiselholdig søl?

Video: Hvor oppstår kiselholdig søl?

Video: Hvor oppstår kiselholdig søl?
Video: Silica Exposure 2024, Kan
Anonim

Siliceous oser dominerer to steder i havene: rundt Antarktis og noen få breddegrader nord og sør for ekvator. På høye breddegrader omfatter utblåsningen for det meste skjell av kiselalger.

Hvor ble det kiselholdige væskelaget bygget opp?

Siliceous ooze er en type biogen pelagisk sediment som ligger på dyphavsbunnen. Kiselholdig søl er den minst vanlige av dyphavssedimentene, og utgjør omtrent 15 % av havbunnen.

Hvilken er mest sannsynlig å danne kiselholdig søl?

I næringsrike områder som oppvekstsoner i polar- og ekvatorialområdene vil silikabaserte organismer som kiselalger eller radiolarier dominere, noe som gjør sedimentene mer sannsynlig å være en silisiumbasert søl.

Hvor kan du forvente å finne en høy konsentrasjon av kiselholdig søl?

Vanligvis er kiselholdig søl bare tilstede i regioner med høy biologisk overflatevannsproduktivitet (som ekvatorial- og polarbelter og kystoppvekstområder), der havbunnens dybde er dypere enn CCD.

Hvilke områder kiselalgen sives ut?

Et belte med kiselalger søl forekommer mellom breddegrader 45° og 60° S og over det nordlige Stillehavet, mellom Japan og Alaska Kalkholdig globigerina-søl forekommer i de grunnere delene av sør Stillehavet, oppløsningskraften til sjøvannet på store dyp er tilstrekkelig til å løse opp kalkholdig materiale…

Anbefalt: