Logo no.boatexistence.com

Når skal du bruke fugemasse?

Innholdsfortegnelse:

Når skal du bruke fugemasse?
Når skal du bruke fugemasse?

Video: Når skal du bruke fugemasse?

Video: Når skal du bruke fugemasse?
Video: how to use caulk and silicone like a pro - beginner to pro in seconds 2024, Juli
Anonim

Fugemasse brukes oftest når ny gipsplate henges opp. Under en gipsinstallasjon fester entreprenører store plater med gipsplater til veggens innramming, teiper sømmene mellom platene og dekker deretter tapen med fugemasse.

Hva brukes fugemasse til?

Joint compound (også kjent som gipsmasse eller Mastic) er et hvitt pulver av primært gipsstøv blandet med vann for å danne en gjørme med konsistensen av kakefrosting, som brukes med papir- eller fiberfugetape å tette skjøter mellom gipsplater for å lage en sømløs base for maling på innvendige vegger

Må du bruke skjøtebånd?

I nesten alle tilfeller må du påføre gipstape på sømmene for å forsterke blandingen og forhindre at den smuldrer ut når den er tørr. Proffene i gipsplater bruker papirtape, fordi det er raskt og gir den jevneste finishen, men det kan være vanskelig å jobbe med. Nettingtape av glassfiber er mer brukervennlig.

Bør jeg bruke fugemasse eller spackle?

Spackle er laget for små reparasjonsjobber på gips. Den er tykkere enn fugemasse og vanskeligere å spre. Fordi det har et bindemiddel blandet med gipspulveret, er det mer elastisk og mindre sannsynlig at det sprekker eller krymper når det tørkes. Spackle er litt dyrere enn fugemasse.

Hva er forskjellen mellom gips og fugemasse?

Joint compound er et hvitt pulver bestående av gipsstøv som danner en type gjørme når det blandes med vann. … Denne fugemassen blir noen ganger også referert til som gipsslam av fagfolk. På den annen side består gips av kalk eller en kombinasjon av gipspulver, sand og vann.

Anbefalt: