Logo no.boatexistence.com

Løser pyrogallol seg opp i vann?

Innholdsfortegnelse:

Løser pyrogallol seg opp i vann?
Løser pyrogallol seg opp i vann?

Video: Løser pyrogallol seg opp i vann?

Video: Løser pyrogallol seg opp i vann?
Video: Pyrogallol is 2024, Kan
Anonim

Pyrogallol er en organisk forbindelse med formelen C6H3(OH)3. Det er et hvitt, vannløselig fast stoff, selv om prøvene vanligvis er brunlige på grunn av dens følsomhet overfor oksygen.

Absorberer alkalisk pyrogallol vann?

Alkalisk pyrogallol absorberer vann og oksygen. Så det brukes i fotosyntese for å teste for viktigheten av vann som et av materialene som er nødvendige for at fotosyntese skal finne sted.

Er pyrogallol polar eller upolar?

Pyrogallol som en fenolisk forbindelse er et organisk polart molekyl Det har delvis negative og positive ladninger lokalisert ved henholdsvis hydroksyloksygenatomene og hydroksylhydrogenatomene. Det stabile negative ionet til pyrogallol-egenskapen er besatt av negativ ladningsdelokalisering av benzenringen.

Hvordan lager du pyrogallol?

Løs opp 20 g resublimert pyrogallol i vann, tilsett 10 ml av kons. HCl og 2 g SnCl2. 2H2O (oppløst i 5 ml konsentrert HCl), og fortynn løsningen med 0,1 M HCl til 100 ml.

Er pyrogallol en syre?

pyrogallol, også k alt pyrogallic syre, eller 1, 2, 3-trihydroksybenzen, en organisk forbindelse som tilhører fenolfamilien, brukt som fotografisk filmfremkaller og i fremstillingen av andre kjemikalier. Pyrogallol ble først oppnådd i 1786 fra gallussyre, tilgjengelig fra galler og bark av forskjellige trær.

Anbefalt: