Logo no.boatexistence.com

Hva betyr svekket vaksine?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr svekket vaksine?
Hva betyr svekket vaksine?

Video: Hva betyr svekket vaksine?

Video: Hva betyr svekket vaksine?
Video: What is a Live Attenuated Vaccine? #shorts 2024, Juli
Anonim

En svekket vaksine er en vaksine skapt ved å redusere virulensen til et patogen, men likevel holde det levedyktig. Dempning tar et smittestoff og endrer det slik at det blir ufarlig eller mindre virulent. Disse vaksinene står i kontrast til de som produseres ved å "drepe" viruset.

Hva betyr det hvis en vaksine er svekket?

Levende svekkede vaksiner inneholder hele bakterier eller virus som har blitt "svekket" (dempet) slik at de skaper en beskyttende immunrespons, men forårsaker ikke sykdom hos friske mennesker.

Hvilke vaksiner er svekket?

De levende, svekkede virale vaksinene som for tiden er tilgjengelige og rutinemessig anbef alt i USA er MMR, varicella, rotavirus og influensa (intranasal). Andre ikke-rutinemessig anbef alte levende vaksiner inkluderer adenovirusvaksine (brukt av militæret), tyfusvaksine (Ty21a) og Bacille Calmette-Guerin (BCG).

Hva er et eksempel på svekket vaksine?

Eksempler på tilgjengelige levende, svekkede vaksiner mot virusinfeksjoner inkluderer meslinger, kusma, røde hunder (MMR), kukopper, gul feber, intranasal vaksine mot influensa (FluMist®), og oral poliovaksine. Levende, svekkede bakterievaksiner inkluderer tuberkulose, BCG og oral tyfusvaksine.

Hvorfor brukes svekkede vaksiner?

Live-attenuated vaksiner

Levende vaksiner bruker en svekket (eller svekket) form av kimen som forårsaker en sykdom. Fordi disse vaksinene er så like den naturlige infeksjonen at de bidrar til å forhindre, skaper de en sterk og langvarig immunrespons.

Anbefalt: