Logo no.boatexistence.com

Vil schizoaffektiv lidelse forsvinne?

Innholdsfortegnelse:

Vil schizoaffektiv lidelse forsvinne?
Vil schizoaffektiv lidelse forsvinne?

Video: Vil schizoaffektiv lidelse forsvinne?

Video: Vil schizoaffektiv lidelse forsvinne?
Video: What is Schizoaffective Disorder- Is It Worse Than Bipolar Disorder? 2024, Kan
Anonim

Schizoaffektiv lidelse vil ikke gå over av seg selv, men prognosen er mye bedre enn andre psykotiske lidelser. Behandlings alternativene er effektive for å minimere symptomene noen vil oppleve.

Hvor lenge varer schizoaffektiv?

En episode med mani, alvorlig depresjon eller en blanding av begge. Symptomer på schizofreni. Minst to perioder med psykotiske symptomer, som hver varer 2 uker. En av episodene må skje uten depressive eller maniske symptomer.

Er schizoaffektiv livslang?

Schizoaffektiv lidelse er en livslang sykdom som påvirker personen som lever med tilstanden og livene til familiemedlemmer. Det finnes ingen kur for schizoaffektiv lidelse, men for mange mennesker er medisinering nøkkelen i restitusjonsplanen deres, sammen med støttende behandlinger som psykoterapi.

Kan schizoaffektiv lidelse helbredes?

Det finnes ingen kur for schizoaffektiv lidelse, så langtidsbehandling er nødvendig. Med riktig behandling kan personer med schizoaffektiv lidelse jobbe, forbedre forholdet og unngå tilbakefall.

Kan en person med schizoaffektiv lidelse leve et norm alt liv?

Ubehandlet, komplikasjoner kan omfatte rusmisbruk, isolasjon, fysiske helseproblemer, manglende evne til å leve selvstendig og selvmord. Schizoaffektiv lidelse kan imidlertid håndteres, og voksne med diagnosen kan håndtere symptomer og leve et norm alt, oppfylt og uavhengig liv

Anbefalt: