Logo no.boatexistence.com

Er bananskall spiselige?

Innholdsfortegnelse:

Er bananskall spiselige?
Er bananskall spiselige?

Video: Er bananskall spiselige?

Video: Er bananskall spiselige?
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, April
Anonim

Bananskall er helt spiselige, hvis tilberedt på riktig måte. Bananer er kjent for sitt høye kaliuminnhold, med hver medium frukt inneholder hele 422 milligram. Skallet inneholder ytterligere 78 milligram kalium, pluss rikelig med fyllfiber.

Hvorfor spiser vi ikke bananskall?

Men bananer i seg selv er allerede gode kilder til disse næringsstoffene, så det er ikke nødvendig å spise skallet også, selv om det er trygt å gjøre det. Å spise bananskall kan utsette deg for forurensninger eller sprøytemidler, så det er viktig å skrubbe dem forsiktig hvis du tilfeldigvis liker smaken og konsistensen.

Hvordan tilbereder du bananskall til å spise?

Pass på å vaske og skrubb bananskallet ditt veldig godt for å fjerne eventuelle plantevernmidler eller rester. Bruk en veldig moden banan (ideelt de med brune flekker) siden dette vil gi baconet ekstra smak og smake bedre og søtere. Bruk en skje til å skrape av ekstra kjøtt på innsiden av bananskallet.

Vil det skade deg å spise et bananskall?

Det er viktig å merke seg at bananskall ikke er giftig og de er heller ikke giftig. Studier har til og med vist at bananskall er en utmerket kilde til fiber, protein, kalium og fettsyrer (via Journal of Food and Science Technology).

Hva er fordelene med å spise bananskall?

Bananskall er fullpakket med polyfenoler, karotenoider og andre antioksidanter som bekjemper kreft-forårsaker frie radikaler i kroppen din. Å spise mer bananskall, spesielt grønne, umodne skall, kan øke antioksidantnivåene og bidra til å redusere risikoen for kreft.

Anbefalt: