Logo no.boatexistence.com

Hvilken jord inneholder kalkavleiringer?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken jord inneholder kalkavleiringer?
Hvilken jord inneholder kalkavleiringer?

Video: Hvilken jord inneholder kalkavleiringer?

Video: Hvilken jord inneholder kalkavleiringer?
Video: Hvilken jord skal du vælge? - Henrik's guide til jordprodukterne fra Champost 2024, Kan
Anonim

Det er kjent som bhangar. Jorda i slike typer regioner inneholder kalkavsetninger. Disse er lok alt kjent som kankar. De nyere og yngre forekomstene på flomslettene kalles khadar.

Hvilken type jord er kalkholdig jord?

Begrepet kalkholdig kan brukes om en sediment, sedimentær bergart eller jordtype som er dannet av, eller inneholder en høy andel av, kalsiumkarbonat i form av kalsitt eller aragonitt.

Hvor finnes kalkholdig jord?

Kalkholdig jord har ofte mer enn 15 % CaCO3 i jorda som kan forekomme i ulike former (pulveraktige, knuter, skorper osv…). Jord med høyt CaCO3 tilhører Calcisols og beslektede kalkholdige undergrupper av andre jordarter. De er relativt utbredt i de tørrere områdene på jorden

Hva er en kalkholdig jord?

Kalkholdig jordsmonn er dannet fra knuste og forfalne skjell og bein fra sjødyr Disse lagene legger seg til bunnen av grunne hav og, avhengig av hvor mye varme og trykk de utsettes for, kan være så myke som talkum eller kritt, eller så harde som kalkstein eller til og med marmor.

Hvordan dannes kalkholdig jord?

I tørre områder er kalkholdig jord dannet in situ, mens den har sekundær opprinnelse i vannfylte områder. (A) Dannelse av kalkholdig jord in situ ved forvitring av stambergmaterialer: … I tørt vær beveger s altet seg opp med vannet ved kapillærbevegelse til overflaten der de er avsatt.

Anbefalt: