Logo no.boatexistence.com

Kan aleksithymi behandles?

Innholdsfortegnelse:

Kan aleksithymi behandles?
Kan aleksithymi behandles?

Video: Kan aleksithymi behandles?

Video: Kan aleksithymi behandles?
Video: История спасение дикого кабанчика. Кабанчик нуждался в помощи. 2024, Kan
Anonim

Til dags dato, finnes det ikke en enkelt individuell behandling for aleksithymi Den nøyaktige behandlingstilnærmingen avhenger av dine generelle helsebehov. For eksempel, hvis du har depresjon eller angst, kan det å ta visse medisiner for disse tilstandene også hjelpe på psykiske helsesymptomer. Terapi kan også være nyttig for denne tilstanden.

Hvordan kan jeg hjelpe noen med aleksithymi?

Behandlinger for Alexithymia

Ikke straff, skam eller hån deres følelsesmessige manglende respons. I stedet øv på tålmodighet. Vurder å forklare dine behov i kortere ordelag: «Jeg føler meg sliten, jeg vil ikke lage mat. La oss få take-away til middag.»

Blir aleksithymi verre med alderen?

For eksempel fant en storstilt studie at prevalensen av alexithymia økte med alderen, med de høyeste TAS-skårene oppnådd av deltakere i alderen 85 år og eldre (Mattila et al.., 2006).

Er aleksithymi alvorlig?

Det er ikke en psykisk lidelse Personer med aleksithymi kan ha problemer med å opprettholde relasjoner og ta del i sosiale situasjoner. De kan ha en samtidig forekommende psykisk helsetilstand, som depresjon, eller ingen diagnostiserbare psykiske helsetilstander. Alexithymia har også forbindelser med autisme.

Kan folk med aleksithymi føle seg?

Det er viktig å merke seg at det å ha aleksithymi ikke betyr at du er helt apatisk. Du kan fortsatt føle ting inni deg, men du sliter med å føle deg knyttet til følelsene dine, eller du er ikke i stand til å uttrykke dem til andre.

Anbefalt: