Logo no.boatexistence.com

Hvor kom februar fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kom februar fra?
Hvor kom februar fra?

Video: Hvor kom februar fra?

Video: Hvor kom februar fra?
Video: Зачем мы спасли ПРИШЕЛЬЦА от ЛЮДЕЙ В ЧЕРНОМ!? ПРИШЕЛЬЦЫ В РЕАЛЬНОЙ ЖИЗНИ! 2024, Kan
Anonim

Mens januar tar navnet sitt fra Janus, den romerske guden for begynnelser og avslutninger, kommer februar fra ordet februum (rensing) og februa, ritualene eller instrumentene som brukes til renselse Disse var en del av forberedelsene til vårens komme på den nordlige halvkule.

Hvor kom februar fra?

Februar er oppk alt etter en gammel romersk renselsesfestival k alt Februa.

Hvor kom navnene på månedene fra?

Den moderne gregorianske kalenderen har røtter i den romerske kalenderen, nærmere bestemt kalenderen som ble bestemt av Julius Caesar. Så, navnene på månedene på engelsk har alle latinske røtter Merk: Den tidligste latinske kalenderen var en 10-måneders kalender, som begynte med mars; dermed var september den syvende måneden, oktober, den åttende osv.

Hvem bestemte 28. februar dager?

Den andre kongen av Roma, Numa Pompilius, bestemte seg for å gjøre kalenderen mer nøyaktig ved å synkronisere den med det faktiske måneåret – som er omtrent 354 dager langt. Numa gikk to måneder – januar og februar – etter desember for å gjøre rede for de nye dagene. De nye månedene hadde hver 28 dager.

Hvem gjorde februar måneden?

For å fullt ut synkronisere kalenderen med måneåret, la romerskongen Numa Pompilius januar og februar til de opprinnelige 10 månedene.

Anbefalt: