Logo no.boatexistence.com

Hvordan oppstår syklotymisk lidelse?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan oppstår syklotymisk lidelse?
Hvordan oppstår syklotymisk lidelse?

Video: Hvordan oppstår syklotymisk lidelse?

Video: Hvordan oppstår syklotymisk lidelse?
Video: Классическое биполярное расстройство и атипичное биполярное расстройство - как отличить 2024, Kan
Anonim

Som med mange psykiske lidelser, viser forskning at det kan skyldes en kombinasjon av: Genetikk, ettersom cyklotymi har en tendens til å løpe i familier Forskjeller i måten hjernen fungerer på, for eksempel endringer i hjernens nevrobiologi. Miljøproblemer, for eksempel traumatiske opplevelser eller lengre perioder med stress.

Kan cyklotymi utløses?

Hva utløser syklotymi? Eksperter er ikke sikre på hva som forårsaker cyklotymi. Det kan være flere faktorer sammen, inkludert: Genetikk (Humørlidelser som depresjon og bipolar lidelse har en tendens til å gå i familier.)

Hva er den vanlige debutalderen for syklotymiske lidelser?

Ungdom med syklotymisk lidelse rapporterte også om tidlig alder med symptomdebut. Tre fjerdedeler hadde symptomdebut før de var fylt 10 år, og gjennomsnittlig debutalder for ungdom med syklotymisk lidelse var 6 years.

Hvor raskt sykluser syklotymi?

Frekvensen av humørsvingninger ved cyklotymisk lidelse er høyere enn ved bipolar lidelse. Det kan ikke være perioder med stabilt humør mellom episodene, og perioder med stabilt humør vil vare i mindre enn to måneder Depressive symptomer vil ha vart i minst to år eller ett år for barn og tenåringer.

Hvor lenge varer Cyclothymic?

Perioder med stabilt humør varer vanligvis mindre enn to måneder. Symptomene dine påvirker deg i stor grad sosi alt, på jobb, på skolen eller på andre viktige områder.

Anbefalt: