Logo no.boatexistence.com

Vokser rhododendron i full sol?

Innholdsfortegnelse:

Vokser rhododendron i full sol?
Vokser rhododendron i full sol?

Video: Vokser rhododendron i full sol?

Video: Vokser rhododendron i full sol?
Video: Best Garden Shrubs, Rhododendron Capistrano 2024, Juli
Anonim

Planter i full sol for å øke blomstringen og unngå muggproblemer. Busker trenger minimum 6 timer med full sol daglig. Plant på den lune siden av et vindfang. Hvis de utsettes for kalde, tørre vinder, tørker bladene og knoppene ut og dør.

Tåler rhododendron full sol?

Å dyrke rhododendron er en krevende oppgave, men med riktig jord og plassering vil rhododendronbusken gi en optimal ytelse. I motsetning til mange blomstrende planter, liker ikke rhododendron full morgensol om vinteren og trives best når den plantes i sprakket skygge på nordsiden av en bygning.

Hva er det beste stedet å plante en rhododendron?

Velg et nettsted med dappled skygge i lune forhold. Unngå dyp skygge under andre trær. De fleste rhododendron vil tåle et mer åpent sted hvis de er skjermet for kald, tørr vind. Dverg alpine arter vil tåle full sol forutsatt at jorda ikke tørker ut.

Bør rhododendron plantes i sol eller skygge?

Busker trenger seks timer med sol daglig. Hvis du bor i den varmere enden av vekstsonene deres, må du passe på at du velger et nettsted som får ettermiddagsskygge. Jorden skal være godt drenert, fuktig og sur (pH 4,5 til 6). Rhododendron klarer seg dårlig i tung jord som drenerer dårlig.

Hvorfor er Rhododendron dårlig?

Løvene er giftige for dyr. Bladverket er så tykt at ingenting kan vokse under. I 2014 måtte to erfarne bakkevandrere reddes da de ble fanget i en «ugjennomtrengelig skog» av rhododendron.

Anbefalt: