Logo no.boatexistence.com

Gir klumpende søppel kreft?

Innholdsfortegnelse:

Gir klumpende søppel kreft?
Gir klumpende søppel kreft?

Video: Gir klumpende søppel kreft?

Video: Gir klumpende søppel kreft?
Video: The Dangers of Cat Litter to Humans 2024, Kan
Anonim

Krystallinsk silikastøv, den andre ingrediensen i de fleste klumpete kull, er et kjent kreftfremkallende stoff for både mennesker og husdyr ved innånding. I følge OSHA.gov har "Krystallinsk silika blitt klassifisert som et menneskelig lungekreftfremkallende. "

Er klumping av kattesand trygt?

Mange kattesand på massemarkedet inneholder betydelige mengder silikastøv som har vært knyttet til problemer med øvre luftveier hos katter og til og med mennesker. På samme måte kan de kjemiske duftene i mange kattesand også være giftig for katter Nok et annet problem er natriumbentonittleiren i "klumpende" kattesand.

Hva er det sunneste klumpekullet?

Best sammenlagt: Dr. Elsey's Precious Cat Ultra uparfymert klumpende leire kattesand. Dette klumpende søppelet, som er laget av middels korn leire, er nesten helt støvfritt, og gjør en god jobb med å kontrollere lukt. Den er egnet for sikting og mekaniske søppelkasser.

Er det skadelig å puste inn kattesand?

Strø som inneholder krystallinsk silikastøv

Over tid kan krystallinsk silika samle seg i kattens lunger, noe som resulterer i en tilstand som kalles silikose, som forårsaker kortpustethet og redusert lungekapasitet. Mennesker er også utsatt for silikose.

Kan kattesand påvirke helsen din?

Søppelkasser som ikke rengjøres regelmessig nok, kan inneholde oppsamlinger av urin og avføring, noe som resulterer i farlige ammoniakkdamp. Ammoniakk, som er en giftig gass, kan forårsake alvorlige pusteproblemer og andre problemer.

Anbefalt: