Logo no.boatexistence.com

Hvilken er en sentinel node?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken er en sentinel node?
Hvilken er en sentinel node?

Video: Hvilken er en sentinel node?

Video: Hvilken er en sentinel node?
Video: Sentinel Lymph Node Biopsy | Procedure & Side-effects | Visual Explanation 2024, Kan
Anonim

En vaktpostlymfeknute er definert som den første lymfeknuten som det er mest sannsynlig at kreftceller sprer seg fra en primærtumor. Noen ganger kan det være mer enn én vaktpostlymfeknute.

Hvilken node er vaktpostnoden?

Sentinel-noder er rett og slett de første nodene som drenerer en kreftregion. For brystkreft er de vanligvis plassert i armhulen. Det er derfor helsepersonell tester vaktpostknutene for å se om kreft har spredt seg utover den opprinnelige svulsten.

Hva er vaktpostknuter i brystet?

Sentinel-lymfeknuten (SLN) er lymfeknuten under armene (aksillæren) nærmest en brystkreft. Under operasjon for å fjerne brystkreft i tidlig stadium, blir vaktpostknuten ofte fjernet og sendt til en patolog som avgjør om det er kreft i den.

Hvordan identifiserer du en vaktpostknute?

For å identifisere vaktpostlymfeknuten(e), kirurgen injiserer et radioaktivt stoff, blått fargestoff eller begge i nærheten av svulsten Kirurgen bruker deretter en sonde for å finne vaktposten lymfeknuten(e) som inneholder det radioaktive stoffet eller ser etter lymfeknuten(e) farget med fargestoff.

Hvor mange vaktpostnoder er det?

I de fleste tilfeller er det én til fem vaktpostnoder, og alle er fjernet. Sentinelnodene sendes til en patolog for å undersøke under et mikroskop for tegn på kreft. I noen tilfeller gjøres vaktpostknutebiopsi samtidig med operasjon for å fjerne kreften.

Anbefalt: