Logo no.boatexistence.com

Hva er virchows node?

Innholdsfortegnelse:

Hva er virchows node?
Hva er virchows node?

Video: Hva er virchows node?

Video: Hva er virchows node?
Video: Virchow's nodes, Troisier sign and Cancer | Radiology Capsule 2024, Juli
Anonim

Virchows node er en lymfeknute og er en del av lymfesystemet. Det er thoraxkanalens endenode. Den mottar afferent lymfedrenasje fra venstre hode, nakke, bryst, mage, bekken og bilaterale nedre ekstremiteter, som til slutt drenerer inn i den jugulo-subclavia venøse forbindelsen via thoraxkanalen.[10].

Er Virchows node alltid kreft?

Metastatiske avleiringer var den vanligste årsaken hos pasienter over 40 år og utgjorde 54 % av venstre supraklavikulære hevelser. Derfor er Virchows node ikke alltid ondartet Selv godartet lesjon kan presentere seg som venstre supraclavikulære hevelser som etterligner Virchows node.

Hva forårsaker Virchows node?

Klinisk betydning

Virchows noder tar forsyningen fra lymfekar i bukhulen, og er derfor vaktpostlymfeknuter for kreft i magen, spesielt magekreft, eggstokkreft, testikkelkreft og nyrekreft, som har spredt seg gjennom lymfekarene, og Hodgkins lymfom.

Hva får de supraklavikulære lymfeknutene til å hovne opp?

Kjertler over kragebeinet (supraclavikulære lymfeknuter) kan hovne opp fra en infeksjon eller svulst i områdene av lungene, brystene, nakken eller magen.

Hvor vanlig er Virchows node?

Metastatisk prostatakreft til venstre supraklavikulær region mellom de to hodene av sternocleidomastoidmuskelen, det vil si at Virchows node er en sjelden presentasjon som står for ca. 0,28% [4].

Virchow's Node (Left Supraclavicular Lymph Node)

Virchow's Node (Left Supraclavicular Lymph Node)
Virchow's Node (Left Supraclavicular Lymph Node)
24 relaterte spørsmål funnet

Anbefalt: