Hvor kom potetene fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kom potetene fra?
Hvor kom potetene fra?

Video: Hvor kom potetene fra?

Video: Hvor kom potetene fra?
Video: Правила закладки картофеля на хранение При какой температуре нужно закладывать на хранение картошку? 2024, September
Anonim

Den ydmyke poteten ble domestisert i de søramerikanske Andesfjellene for noen for 8000 år siden og ble først brakt til Europa på midten av 1500-tallet, hvorfra den spredte seg vestover og nordover, tilbake til Amerika og utover.

Hvor kom potetene først fra?

Inkaindianerne i Peru var de første som dyrket poteter rundt 8.000 f. Kr. til 5.000 f. Kr. I 1536 erobret spanske conquistadorer Peru, oppdaget smakene til poteten og fraktet dem til Europa. Sir W alter Raleigh introduserte poteter til Irland i 1589 på 40 000 hektar med land nær Cork.

Hvem brakte poteter til Amerika?

The ever- utforskende europeere brakte poteten inn i Nord-Amerika på 1620-tallet da den britiske guvernøren på Bahamas ga dem en spesiell gave til guvernøren i Virginia. De spredte seg sakte gjennom de nordlige koloniene, men hadde mye av den samme første mottakelsen i Nord-Amerika som i Europa.

Hvilket land er poteter hjemmehørende i?

potet, (Solanum tuberosum), ettårig plante i nattskyggefamilien (Solanaceae), dyrket for sine stivelsesholdige spiselige knoller. Poteten er hjemmehørende i de peruansk-bolivianske Andesfjellene og er en av verdens viktigste matvekster.

Kom poteter fra den gamle verden?

poteten oppsto i Sør-Amerika og fantes ikke i Europa før etter at Christopher Columbus oppdaget den nye verdenen og skapte en kobling mellom den gamle og den nye verden.

Anbefalt: