Logo no.boatexistence.com

Skal jeg plante en linde?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg plante en linde?
Skal jeg plante en linde?

Video: Skal jeg plante en linde?

Video: Skal jeg plante en linde?
Video: НЕ УБОЮСЬ Я ЗЛА / I Will Fear no Evil 2024, Kan
Anonim

Den beste tiden for å plante et lindetre er om høsten etter at bladene faller, selv om du kan plante beholderdyrkede trær når som helst på året. Velg et sted med full sol eller delvis skygge og fuktig, godt drenert jord. … Når mulchet brytes ned, tilfører det essensielle næringsstoffer til jorden.

Er en linde et godt tre?

Lindetrær (Tilia cordata) er løvtrær som er ønskelige på grunn av sin hardførhet og tilpasningsevne. Lindetrær er attraktive trær som er ideelle for urbane landskap fordi de tåler et bredt spekter av ugunstige forhold, inkludert forurensning.

Har lindetrær invasive røtter?

Selv om blad- og frøstrø fra amerikansk lind ikke utgjør et betydelig problem, kan treets store spredende rotsystem true nærliggende strukturer, dreneringssystemer og andre planter. … Treets røtter produserer noen ganger spirer som bør fjernes.

Hva er levetiden til en linde?

Lindene er et av de mest attraktive prydtrærne på grunn av deres symmetriske vekstvaner. Den har vanligvis en levetid på noen hundre år, men det er eksemplarer som antas å være mer enn 1000 år gamle Lindearter er for det meste store, løvtrær, og når vanligvis 20 til 40 meter (65 til 130 fot) høy.

Er et lindetre rotete?

Amerikansk lind trær kan være rotete trær i hagelandskap. Selv om de prangende lindeblomstene er behagelig duftende, skiller trærne ut et klebrig stoff. I tillegg betyr det tette løvet at det er mye høstrydding når de gule bladene faller.

Anbefalt: