Logo no.boatexistence.com

Skal valper være lubne?

Innholdsfortegnelse:

Skal valper være lubne?
Skal valper være lubne?

Video: Skal valper være lubne?

Video: Skal valper være lubne?
Video: Lærke - Vi skal ikke være kærester 2024, Kan
Anonim

Ved åtte uker har friske valper store mager og vagler litt mens de går. Men hvis valpens form ikke slanker seg mens den vokser, kan vekten skade skjelettet som vokser raskt – og føre til helseproblemer i voksenlivet.

Er det greit at en valp er lubben?

Det er kanskje få ting som er så søte som en feit valp, men valpefedme kan føre til overvektige hunder, og det kan føre til mange helseproblemer. Fedme er definert som å overskride ideell kroppsvekt med 20 prosent, og regnes i dag som den vanligste ernæringssykdommen hos hunder.

Hvorfor er ikke valpen min lubben?

Hunder kan være tynne på grunn av en rekke faktorer. … Årsaker til å være mager hunder er åpenbare, som inkluderer tap av matlyst, mangel på sunt kosthold, noen medisinske problemer, å være tynn fra ly, eller hunden din forbrenner flere kalorier enn den inntar. Heldigvis kan du gjøre så mye for å hjelpe valpen din å gå opp i vekt.

Hvor fete bør valper være?

Det anbef alte fettnivået er også høyere – 8 prosent for valper, 5 prosent for voksne. Sammenlign nå kalsiumet. Tørrfôr til valper bør inneholde 1 prosent kalsium, i motsetning til 0,6 prosent som kreves i fôr til voksne hunder – nesten dobbelt så mye.

Hvordan vet du om valpen din er for feit?

Når du ser på hunden din ovenfra, hvis du legger merke til at valpen ser ganske rund og oval ut, er det sannsynlig at hunden din er feit. Hvis du derimot legger merke til at hunden din har en definert midje bakover og en rett bygning nedover sidene, så har den sannsynligvis en sunn vekt.

Anbefalt: