Logo no.boatexistence.com

Hvordan fungerer det å erstatte et hydrogenatom med et halogen?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer det å erstatte et hydrogenatom med et halogen?
Hvordan fungerer det å erstatte et hydrogenatom med et halogen?

Video: Hvordan fungerer det å erstatte et hydrogenatom med et halogen?

Video: Hvordan fungerer det å erstatte et hydrogenatom med et halogen?
Video: Energy to Disassemble a Hydrogen Atom 2024, Kan
Anonim

Hvordan påvirker det den resulterende forbindelsen å erstatte et hydrogenatom med et halogen i et hydrokarbon? Bindingene mellom karbonatomene i molekylet blir svakere. Hvilke stoffer består av polymerer?

Hvordan erstatter et halogenatom hydrogenatom i en alkan?

Som vi bemerket tidligere, reagerer alkaner med halogener for å produsere halogenerte hydrokarboner, de enkleste av disse har et enkelt halogenatom substituert for et hydrogenatom i alkanen. … Erstatningen av bare ett hydrogenatom gir et alkylhalogenid (eller haloalkan).

Hva heter reaksjonen når et hydrogen erstattes med et halogen fra et hydrokarbon?

Svaret ditt er: Reaksjonen der hydrogenet i en alkan erstattes med et halogen kalles Substitusjonsreaksjon. For eksempel, når metan reagerer med klorgass i nærvær av sollys, produserer det klormetan med s altsyre.

Når ett eller flere hydrogenatomer i hydrokarbonmolekylene er substituert med halogenatomer kalles de resulterende forbindelsene?

Alkylhalogenider Alkylhalogenider, eller haloalkaner, er alkaner der ett eller flere hydrogenatomer er erstattet av halogenatomer (fluor, klor, brom eller jod). Karbon-halogen-bindingen er mer polar enn karbon-hydrogen-bindingene, men de fleste alkylhalogenider er lite løselige i vann.

Finnes ved å erstatte ett eller flere hydrogenatomer i en alkan med tilsvarende antall halogenatomer?

Når ett eller flere hydrogenatomer av mettede alifatiske hydrokarboner eller aromatiske hydrokarboner erstattes med det tilsvarende antall halogenatomer, (Cl, Br, I), kalles de nye forbindelsene som er oppnådd, halogen derivater av alkaner eller arener.

Anbefalt: