Når ble dreidelene oppfunnet?

Innholdsfortegnelse:

Når ble dreidelene oppfunnet?
Når ble dreidelene oppfunnet?

Video: Når ble dreidelene oppfunnet?

Video: Når ble dreidelene oppfunnet?
Video: Золотая орда и Римская церковь. Католическая колонизация. 2024, September
Anonim

I henhold til en tradisjon først dokumentert i 1890, ble spillet utviklet av jøder som ulovlig studerte Toraen i isolasjon mens de gjemte seg, noen ganger i huler, for selevcidene under Antiokus. IV.

Hva er historien til dreidels?

De fleste forskere ser ut til å være enige om at dreidelen er avledet fra den engelske versjonen av toppen, k alt teetotum. … Legenden sier at når de gamle grekere forbød studiet av Torah, ville jødene overliste dem ved å spille med en snurrebrett – et populært gamblingapparat – mens de lærte Toraen muntlig.

Hvor oppsto ordet dreidel?

Det jiddiske ordet dreidel derivert fra det tyske ordet drehen, som betyr "å spinne" Bokstavene på ansiktene til spilletøyet, som var minnesmerke for spillereglene, varierte i hver nasjon. Bokstavene på den engelske snurretoppen var: T for Take, H for Half, P for Put, N for None.

Er dreideler annerledes i Israel?

Dreidelen

I diasporaen har dreidelene de hebraiske bokstavene nun, gimmel, hey og shin, som representerer uttrykket "nes gadol haya sham" - "et stort mirakel skjedde der." I Israel har imidlertid dreidels en pey i stedet for et shin, et akronym for uttrykket "nes gadol haya po," eller, "et stort mirakel skjedde her. "

Er en dreidel et religiøst symbol?

Det er ingen velsignelser resitert over bruken. Den er ikke assosiert med noe overnaturlig eller religiøst En offentlig fremvisning av en dreidel bør unngå oppfattet statlig godkjenning av religion på grunn av dens sekulære opprinnelse og bruk. Dreidels vises fremtredende i mange deler av landet.

Anbefalt: