Logo no.boatexistence.com

Vart redd for å være alene?

Innholdsfortegnelse:

Vart redd for å være alene?
Vart redd for å være alene?

Video: Vart redd for å være alene?

Video: Vart redd for å være alene?
Video: Redd for å være alene? 2024, April
Anonim

Autofobi, eller monofobi, er frykten for å være alene eller ensom. Å være alene, selv på et vanligvis trøstende sted som hjemme, kan føre til alvorlig angst for personer med denne tilstanden. Personer med autofobi føler at de trenger en annen person eller andre mennesker i nærheten for å føle seg trygge.

Hvorfor er vi redde for å være alene?

I følge en undersøkelse fra 2019 fra helseforsikringsselskapet Cigna, føler 61 % av folk seg ensomme på grunn av « ikke nok sosial støtte, for få meningsfylte sosiale interaksjoner, dårlig fysisk og mental helse, og ikke nok balanse i livene våre” TL;DR: De fleste av oss er ensomme av mange gyldige grunner. Opprinnelsen til ensomheten stikker dypt.

Hvor kommer frykten for å være alene fra?

Som andre fobier, kan autofobi forårsakes av traumatiske barndomsopplevelser som forårsaker denne frykten. Det kan skyldes problemer med forlatelse som en forelder som drar, en kjær som døde plutselig, eller plagsomme forhold i barndommen.

Hva er frykten for å være alene?

Også kjent som autofobi, isolofobi eller eremofobi, monofobi er frykten for å være isolert, ensom eller alene.

Er det å være alene en vanlig frykt?

Separasjonsangst Frykt for ensomhet har mye til felles med separasjonsangst. Spesielt når folk føler seg redde for å bli separert fra en bestemt person, er det mye som separasjonsangstlidelse. Fobier faller også inn i kategorien angstlidelser, og du kan utvikle en fobi for ensomhet.

Anbefalt: