Logo no.boatexistence.com

Har edamame protein?

Innholdsfortegnelse:

Har edamame protein?
Har edamame protein?

Video: Har edamame protein?

Video: Har edamame protein?
Video: Лучшие источники белка для веганов и вегетарианцев 2024, Kan
Anonim

Edamame er et preparat av umodne soyabønner i belg, funnet i kjøkken med opprinnelse i Øst-Asia. Belgene kokes eller dampes og kan serveres med s alt eller andre krydder. I Japan blancheres de vanligvis i 4 % s altvann og serveres ikke med s alt.

Er edamame en god proteinkilde?

En kopp (155 gram) kokt edamame gir rundt 18,5 gram protein (2). I tillegg er soyabønner en hel proteinkilde I motsetning til de fleste planteproteiner, gir de alle de essensielle aminosyrene kroppen din trenger, selv om de ikke er like høykvalitets som animalsk protein (3).

Hvorfor er edamame dårlig for deg?

Med mindre du har soyaallergi, er edamame sannsynligvis trygt å spise. Noen mennesker opplever milde bivirkninger, som diaré, forstoppelse og magekramper. (7) Dette er mest sannsynlig hvis du ikke er vant til å spise fiberrik mat på en regelmessig basis.

Har edamame fullt protein?

Edamame også inneholder komplett protein. Dette betyr at, som med kjøtt og meieriprodukter, gir bønnene alle de essensielle aminosyrene som mennesker trenger og som kroppen ikke kan produsere selv.

Er det greit å spise edamame hver dag?

Likevel sier McManus at det er greit å spise hel soyamat – som soyamelk, edamame og tofu – med måte, flere ganger i uken.

Anbefalt: