Logo no.boatexistence.com

Har synonymordbok et flertall?

Innholdsfortegnelse:

Har synonymordbok et flertall?
Har synonymordbok et flertall?

Video: Har synonymordbok et flertall?

Video: Har synonymordbok et flertall?
Video: The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All 2024, Juli
Anonim

En tesaurus er en bok eller et program som viser synonymer og antonymer til ord. … Flertall av synonymordbok er thesaurus eller synonymordbok. Et synonym er et ord som har samme betydning som et annet ord.

Hvorfor kalles en synonymordbok en synonymordbok?

Etymologi. Ordet "tesaurus" kommer fra latin thēsaurus, som igjen kommer fra gresk θησαυρός (thēsauros) 'skatt, skattkammer, lagerhus'. … Det var Roget som introduserte betydningen "samling av ord ordnet etter forstand", i 1852.

Hva er de to formene for synonymordbok?

Det finnes to typer synonymordbok: en for generell bruk og en annen for bruk i bestemte områder som medisin, kunst, musikk og andre. Innen informasjonsvitenskap er en synonymordbok en samling kontrollerte vokabularer som brukes til å indeksere informasjon.

Hva mener du med synonymordbok?

1a: en bok med ord eller informasjon om et bestemt felt eller sett med begreper, spesielt: en bok med ord og deres synonymer. b: en liste over emneoverskrifter eller deskriptorer vanligvis med et kryssreferansesystem for bruk i organiseringen av en samling dokumenter for referanse og gjenfinning.

Hva er et eksempel på en synonymordbok?

Definisjonen av en tesaurus er en bok eller katalogord og deres synonymer og antonymer. Et eksempel på synonymordbok er Roget's II: The New Thesaurus. En bok med utvalgte ord eller begreper, for eksempel et spesialisert vokabular for et bestemt felt, som for medisin eller musikk.

Anbefalt: