Logo no.boatexistence.com

For protoner og nøytroner?

Innholdsfortegnelse:

For protoner og nøytroner?
For protoner og nøytroner?

Video: For protoner og nøytroner?

Video: For protoner og nøytroner?
Video: How To Calculate The Number of Protons, Neutrons, and Electrons - Chemistry 2024, Kan
Anonim

Protoner er en type subatomære partikler med positiv ladning. Protoner er bundet sammen i et atoms kjerne som et resultat av den sterke kjernekraften. Nøytroner er en type subatomære partikler uten ladning (de er nøytrale). … Som et resultat må et nøytr alt atom ha like mange protoner og elektroner.

Hva gjør protoner og nøytroner sammen?

Protoner og nøytroner består av mindre subatomære partikler. Når protoner eller nøytroner kommer nærme nok hverandre, bytter de partikler (mesoner) og binder dem sammen … Selv om den sterke kraften overvinner elektrostatisk frastøting, frastøter protoner hverandre.

Når protoner og nøytroner er like?

Protoner og nøytroner har omtrent samme masse. Imidlertid er ett proton omtrent 1 835 ganger mer massivt enn et elektron. Atomer har alltid like mange protoner og elektroner, og antallet protoner og nøytroner er vanligvis det samme også.

Hvilket grunnstoff har flest nøytroner?

Uran, for eksempel, har den største naturlig forekommende kjernen med 92 protoner og over 140 nøytroner. hvor, A er massetallet til grunnstoffets kjerner, og Z er atomnummeret (X står for grunnstoffsymbolet, for eksempel: H er for hydrogen, O er for oksygen, Na for natrium osv.)

Kan et atom ødelegges?

Ingen atomer blir ødelagt eller skapt Hovedpoenget er: Materie går gjennom universet i mange forskjellige former. I enhver fysisk eller kjemisk endring vil ikke materie dukke opp eller forsvinne. Atomer skapt i stjernene (for veldig, veldig lenge siden) utgjør alle levende og ikke-levende ting på jorden - til og med deg.

Anbefalt: