Logo no.boatexistence.com

Er rørdiametrene interne eller eksterne?

Innholdsfortegnelse:

Er rørdiametrene interne eller eksterne?
Er rørdiametrene interne eller eksterne?

Video: Er rørdiametrene interne eller eksterne?

Video: Er rørdiametrene interne eller eksterne?
Video: Basic Understanding about the Pipe Sizes Part 01 #Pipe Size 2024, Kan
Anonim

Kort sagt: Røret måles etter utvendig diameter, røret måles etter innvendig diameter Det er ofte forvirring om hvilken størrelse dyse kunden faktisk trenger - Pipe Size eller Tubing Size. Husk at rørstørrelsen refererer til en nominell – ikke faktisk – innvendig rørdiameter.

Er rørdiameteren intern eller ekstern?

Når rørveggen endres, er det innvendig diameter som blir mindre. Den ytre diameteren forblir alltid den samme. Dette er det samme for metriske størrelser og for tommer/imperial-størrelser. De metriske og inch/imperial-størrelsene er to forskjellige systemer.

Er PVC-rørets diameter intern eller ekstern?

PVC-rørstørrelser er så navngitt av målingen av innvendig diameter (også k alt boringen) til PVC-røret, og ikke den ytre diameteren. Hvis du måler den ytre diameteren, vil den gi deg en større avlesning enn den faktiske PVC-rørstørrelsen.

Hvordan måler du diameteren til et rør?

For å finne det, mål rundt omkretsen av røret med fleksibelt målebånd. Del omkretsen med pi, eller omtrent 3,14159. Hvis for eksempel omkretsen er 12,57 tommer (319 mm), vil du dele med pi og få en utvendig diameter på ca. 4 tommer (100 mm).

Er rørleggerrør-ID eller OD?

I vår bransje er rør og rør dimensjonert på to måter: Med ytre diameter (OD) for mindre fittings som måler 1/4, 3/8 eller 1/ 2 tommer. Ved den indre diameteren (ID). ID-størrelsen refereres til som CTS, som står for kobberrørstørrelse.

Anbefalt: