Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er vi dømmende?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er vi dømmende?
Hvorfor er vi dømmende?

Video: Hvorfor er vi dømmende?

Video: Hvorfor er vi dømmende?
Video: Magtens tredeling | Hvorfor er magten delt i tre? 2024, Kan
Anonim

Å være for dømmende er en forsvarsmekanisme som er ment å beskytte seg selv fra det som kan være en skadelig verden. Derfor føler de som ofte dømmer ofte en akutt følelse av sosial angst rundt andre, utviklet som en forsvarsmekanisme mot folk som kaster de samme dommene over dem.

Hva får en person til å være dømmende?

Fordømmende mennesker har tre fellestrekk: De er for kritiske, de viser ingen respekt for personen de kritiserer, og de rettferdiggjør det de sier fordi de tror det er sannheten. Folk kan bli fordømmende på grunn av deres stolthet, deres sårhet og sinne over å bli krenket, og mangel på kjærlighet til andre.

Hvorfor dømmer vi?

Det vi kan lære er at dommerne våre stort sett har med oss å gjøre, ikke menneskene vi dømmer, og det samme gjelder når andre dømmer oss. I de fleste tilfeller dømmer vi andre for å føle oss bedre med oss selv, fordi vi mangler selvaksept og egenkjærlighet.

Hvorfor er vi så dømmende som samfunn?

Vi som samfunn er dømmende, fordi vi mangler aksept Vi bør lære å åpne hjertet vårt og akseptere mennesker; hver person vi møter har noe spesielt å gi oss hvis vi er åpne for å motta det. Vi bør lære å akseptere andre og prøve å tilpasse oss dem i stedet for å endre dem.

Hvilken fordømmende verden lever vi i?

Vi lever i en dømmende verden. Vi gjør en dom hver gang vi bestemmer oss for at noe er rett eller g alt, bra eller dårlig, skal skje eller ikke skal skje. … Vi gjør til og med raske vurderinger om mennesker vi ikke en gang kjenner, basert utelukkende på måten de ser ut, handler eller snakker på.

Anbefalt: