Hvorfor er en ikke-dømmende tilnærming viktig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er en ikke-dømmende tilnærming viktig?
Hvorfor er en ikke-dømmende tilnærming viktig?

Video: Hvorfor er en ikke-dømmende tilnærming viktig?

Video: Hvorfor er en ikke-dømmende tilnærming viktig?
Video: How to be "Nonjudgmental." 2024, September
Anonim

Ikke-dømmende, helhetlig omsorg hjelper med å fremme velvære og kan forbedre pasientens mentale, fysiske, emosjonelle og åndelige helse. Mens mange pasienter allerede føler seg sårbare i helsevesenet, kan noen pasienter føle seg mer sårbare enn andre.

Hvorfor er ikke-dømmende viktig?

Ved å forbli ikke-dømmende, er det mer sannsynlig at de føler seg komfortable med å diskutere problemene sine og fortsette samtalen. Det er også mer sannsynlig at de kommer tilbake til deg igjen når de sliter, noe som betyr at du har flere muligheter til å kunne hjelpe dem.

Hva er en ikke-dømmende tilnærming?

Holdningene involvert i ikke-dømmende lytting er aksept, genuinhet og empati. Disse blir noen ganger referert til som kjernebetingelsen fordi alle er nødvendige for å skape et trygt, komfortabelt miljø der personen vil snakke mer åpent.

Hvorfor er det viktig å være ikke-dømmende og tvetydig?

De fleste liker ikke når ting er tvetydige, oppe i luften eller ikke er klart definert. Derfor kan dommer hjelpe oss til å føle oss trygge på noen måter, ved å få verden til å virke ryddig (kategorisert i «god» eller «dårlig»), og ved å få det til å virke som om angsten -provoserende tvetydighet reduseres.

Hvorfor er det viktig å bruke en ikke-dømmende tilnærming for å sikre at kundens valg opprettholdes?

Å bruke en ikke-dømmende tilnærming oppmuntrer til opprettholdelse av klientens behov og preferanser Å skape et støttende miljø sikrer at klientens og deres kjæres livsstil, sosiale, spirituelle og kulturelle valg er anerkjente. Å erkjenne kundens helhetlige behov støtter mangfold.

Anbefalt: