Logo no.boatexistence.com

Hvor er meckels hule?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er meckels hule?
Hvor er meckels hule?

Video: Hvor er meckels hule?

Video: Hvor er meckels hule?
Video: Indila - Tourner Dans Le Vide 2024, Kan
Anonim

Meckels hule er en dural fordypning i den posteromediale delen av den midtre kraniale fossa som fungerer som en kanal for trigeminusnerven mellom den prepontinske sisternen og sinus cavernous, og huser gasserian ganglion og proksimale rotplater av trigeminusnerven.

Hvordan kommer jeg meg til Meckels hule?

Meckel-hulen ligger ved det posterolaterale aspektet av sinus hulrom på hver side av sphenoidbenet. Medi alt for gangliet i Meckel-hulen er den indre halspulsåren i den bakre delen av sinus cavernous.

Hva er Meckels hule meningeom?

Meningiomer i Meckels hule er uvanlige svulster, og står for rundt 1 % av de intrakranielle meningeomene (34). De kommer fra de arachnoidale cellene i dural fordypningen, plassert i den posteromediale delen av den midtre kraniale fossa, som huser trigeminusganglion (6, 22).

Hvor befinner trigeminusganglion seg?

Trigeminalgangliet, også kjent som Gasser, Gasserian eller semilunar ganglion, er det store halvmåneformede sensoriske gangliet til trigeminusnerven som ligger i trigeminushulen (Meckel-hulen) omgitt av cerebrospinalvæskeGangliet inneholder cellelegemene til sanseroten til trigeminusnerven.

Hva er Cavum Trigeminale?

sp alten i hjernehinnelaget av dura av den midtre kraniale fossa nær tuppen av den petruse delen av tinningbeinet; det omslutter røttene til trigeminusnerven og trigeminusganglion Synonym(er): cavum trigeminale [TA], trigeminushule ☆, Meckelhulrom, Meckelrom.

Anbefalt: