Logo no.boatexistence.com

Hva er medierende variabel i forskning?

Innholdsfortegnelse:

Hva er medierende variabel i forskning?
Hva er medierende variabel i forskning?

Video: Hva er medierende variabel i forskning?

Video: Hva er medierende variabel i forskning?
Video: Mediating vs Moderating Variables 2024, Kan
Anonim

I kommunikasjonsforskning er en medierende variabel en variabel som kobler de uavhengige og de avhengige variablene, og hvis eksistens forklarer sammenhengen mellom de to andre variablene. En medierende variabel er også kjent som en mediatorvariabel eller en mellomliggende variabel.

Hva er et formidlende variabeleksempel?

En mediatorvariabel kan være noe så enkelt som en psykologisk respons på gitte hendelser. For eksempel, anta at å kjøpe pizza til et arbeidsselskap fører til positiv moral og at arbeidet blir gjort på halve tiden.

Hva er modererende variabel i forskning?

Begrepet modererende variabel refererer til en variabel som kan styrke, redusere, negere eller på annen måte endre assosiasjonen mellom uavhengige og avhengige variabler. Moderering av variabler kan også endre retningen på dette forholdet.

Hva er rollen til formidler i forskning?

En medierende variabel (eller mediator) forklarer prosessen der to variabler er relatert, mens en modererende variabel (eller moderator) påvirker styrken og retningen til forholdet.

Hva er uavhengig variabel i forskning?

Den uavhengige variabelen (IV) er karakteristikken for et psykologieksperiment som er manipulert eller endret av forskere, ikke av andre variabler i eksperimentet. For eksempel, i et eksperiment som ser på effekten av å studere på testresultater, vil studier være den uavhengige variabelen.

Anbefalt: