Logo no.boatexistence.com

Er nye føflekker bekymrende?

Innholdsfortegnelse:

Er nye føflekker bekymrende?
Er nye føflekker bekymrende?

Video: Er nye føflekker bekymrende?

Video: Er nye føflekker bekymrende?
Video: Synptomer på føflekkreft - sjekk dine føflekker! 2024, Kan
Anonim

Nesten alle føflekker er godartede (ikke kreftfremkallende). Men nye føflekker hos en voksen er mer sannsynlighet for å bli kreft enn gamle føflekker. Hvis en ny føflekk dukker opp når du er eldre, eller hvis en føflekk endrer utseende, bør du oppsøke en hudlege for å forsikre deg om at den ikke er kreft.

Er det ille hvis det dukker opp nye føflekker?

Du bør alltid være mistenksom overfor en ny føflekk som utvikler seg etter fylte 30. Mange av vekstene som vises etter 30 år er ufarlige aldersrelaterte vekster snarere enn føflekker; men hvis du merker en ny vekst, bør du oppsøke hudlegen din.

I hvilken alder dreier det seg om nye føflekker?

Nye føflekker etter fylte 25 er noe bekymrende. Hvis du får mange nye mørke, skiftende føflekker, kan de være kreftfremkallende, så vær oppmerksom på nye føflekker og bestill en avtale med leverandøren din hvis du tror det kan være kreft.

Er det norm alt å få nye føflekker i 30-årene?

Føflekker kan utvikle seg i alle aldre. Det er imidlertid mer vanlig å utvikle føflekker som barn. Hvis du oppdager en ny føflekk som voksen, bør du få den undersøkt av en hudlege for å utelukke melanom.

Er det norm alt å få en ny føflekk i 20-årene?

Når du kommer i slutten av 20-årene, er det ganske vanlig å ha noen-eller til og med flere føflekker på kroppen. I mange tilfeller er disse fargede hudvekstene bare en del av det naturlige livet og ikke et tegn på bekymring.

Anbefalt: