Logo no.boatexistence.com

Hva er en syvendedags adventist?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en syvendedags adventist?
Hva er en syvendedags adventist?

Video: Hva er en syvendedags adventist?

Video: Hva er en syvendedags adventist?
Video: Tor Tjeransen - Derfor er jeg en syvendedags adventist 2024, Kan
Anonim

Den syvendedags adventistkirke er et protestantisk kristent kirkesamfunn som utmerker seg ved sin overholdelse av lørdag, den syvende dag i uken i kristne og jødiske kalendere, som sabbaten, og dens vektlegging av det forestående annet komme. Jesus Kristus.

Hva er en syvendedags adventist-tro?

Syvendedagsadventister opprettholder de sentrale doktrinene i protestantisk kristendom: treenigheten, inkarnasjonen, jomfrufødselen, den erstattende forsoningen, rettferdiggjørelsen ved tro, skapelsen, det annet komme, de dødes oppstandelse og siste dom.

Hvordan er syvendedagsadventister forskjellig fra kristendommen?

Syvendedagsadventister skiller seg bare på fire områder av tro fra de vanlige treenighets-kristne kirkesamfunnene. Dette er sabbatsdagen, læren om den himmelske helligdom, statusen til skriftene til Ellen White, og deres lære om det annet komme og tusenårsriket.

Hvorfor spiser ikke syvendedagsadventister kjøtt?

Syvendedagsadventister som spiser kjøtt, skiller mellom "rene" og "urene" typer, som definert av den bibelske Tredje Mosebok. Svinekjøtt, kanin og skalldyr anses som "urene" og dermed forbudt av adventister.

Er syvendedagsadventist det samme som Jehovas vitne?

Jehovas vitner har et veldig sterkt og noen ganger kontroversielt dogme, spesielt med hensyn til deres tro på blodoverføringer og høytider, mens Syvendedagsadventistene ikke gjør det og plasserer en stor vekt på helse og tilgang til medisinsk behandling.

Anbefalt: