Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er gondoliere avgjørende for venetianere?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er gondoliere avgjørende for venetianere?
Hvorfor er gondoliere avgjørende for venetianere?

Video: Hvorfor er gondoliere avgjørende for venetianere?

Video: Hvorfor er gondoliere avgjørende for venetianere?
Video: Trying To Be A Gondolier in Venice, Italy | Quirky Customs Italy 2024, Kan
Anonim

Det sies at på grunn av deres konstante nærhet til edle passasjerer, visste gondoliere alt og alt om den gamle byen Venezia, spesielt hemmelighetene til byens ulovlige saker, som ofte fant sted ombord på disse romantikkfremkallende turene. Dette er grunnen til at gondoliere var avgjørende for venetianere.

Hva gjør gondoliere?

Deres primære rolle i dag er imidlertid å frakte turister på turer til faste priser. Det er omtrent 400 lisensierte gondoliere i Venezia og et tilsvarende antall båter, ned fra de tusener som reiste gjennom kanalene for århundrer siden.

Hvordan fungerer gondoler i Venezia?

For to hundre år siden var det 10 000 gondoler i Venezia. … Enkeltårer brukes både til å drive og styre båtene, som er bygget litt buet på den ene siden slik at en åre som skyves fra den siden sender gondolen i en rett linje.

Hvor mye tjener gondoliere i Venezia?

Gondoliere er blant de best bet alte arbeiderne i Venezia, og tjener så mye som $150 000 i året. Men selv den lønnen er ikke nok til å leie en leilighet i anstendig størrelse her, og det er grunnen til at Redolfi og hans amerikanske kone nå bor på en øy i nærheten.

Eier gondoliere båtene sine?

En gondol er en flatbunnet trebåt. Den er 11 meter lang, veier 600 kg og er håndbygget i spesielle verksteder k alt squeri som det fortsatt er noen få av i dag. Gondoliere eier og vedlikeholder sine egne båter, og håndverket og karrieren går ofte i arv fra far til sønn i generasjoner.

Anbefalt: