Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer krabbetrær fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer krabbetrær fra?
Hvor kommer krabbetrær fra?

Video: Hvor kommer krabbetrær fra?

Video: Hvor kommer krabbetrær fra?
Video: 【上海春天里最美的花】探访人民公园璀璨海棠花海,走进海棠花芳菲之境,让你流连忘返,感受浪漫春色,Wonderful Shanghai spring crabapple flowers 2024, Kan
Anonim

Crabapples er hjemmehørende i Nord-Amerika og Asia De dyrkes mye for sin attraktive vekstmåte, vårblomster og dekorative frukter. Fruktene er mye mindre og mer syrlige enn det vanlige eplet (Malus domestica Malus domestica Når de høstes er eplene vanligvis runde, 5–10 cm (2–4 tommer) i diameter, og noen nyanse av rød, grønn eller gul i fargen; de varierer i størrelse, form og surhet avhengig av sorten. https://www.britannica.com › plante › eple-frukt-og-tre

apple | Beskrivelse, dyrking og bruk | Britannica

), men er egnet for gelé, syltetøy og cider.

Hvor vokser krabbe-epletrær?

Habitat: Crabapple-trær finnes i tempererte områder på den nordlige halvkule, inkludert Kasakhkstan, Russland og Kina. Crabapples bor også i de tempererte områdene i Nord-Amerika siden de ble introdusert til den vestlige halvkule på 1700-tallet.

Er crabapple-trær gode trær?

Treets form gjør det til et godt lite skyggetre i tillegg til en attraktiv blomstrende og fruktig prydplante. Den har også god motstandsdyktighet mot alle de fire store krabbesykdommene: Brannskimmel, epleskurv, meldugg og sedertre-eplerust.

Er crabapple-trær hjemmehørende hos oss?

Selv om det ikke er klart hvordan de kom hit, er minst tre krabbetearter hjemmehørende i Nord-Amerika: Malus coronaria, M. fusca og M. ioensis. De fleste av våre andre crabapple-arter, hjemmehørende i Europa og Asia, hadde fremgang når de ble brakt hit som frø eller stiklinger av kolonister.

Er crabapple-trær rotete?

Crabapple-trær gir skjønnhet om våren, men en rot om høsten når frukten faller. I sommermånedene kan et tre kaste skygge og redusere kostnadene ved klimaanlegg.

Anbefalt: