Logo no.boatexistence.com

Hvorfor løsner mutterne?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor løsner mutterne?
Hvorfor løsner mutterne?

Video: Hvorfor løsner mutterne?

Video: Hvorfor løsner mutterne?
Video: Slik løsner du rustne, fastkilte bolter og muttere | Tips fra AUTODOC 2024, Kan
Anonim

Temperature. De fleste hjul i dag er laget av en aluminiumslegering og holdes til navet med stålmutre. Disse to forskjellige metallene utvider seg og trekker seg sammen ved forskjellige temperaturer, noe som kan føre til at de løsner når de varmes opp og kjøles ned Dette kan føre til at mutterne løsner selv om de er tiltrukket til fabrikkstandarder …

Hvorfor skal muttere løsne?

Der festene har skylden, kan flere faktorer føre til at muttere løsner. Overflødig maling, rust, avleiringer eller smuss mellom sammenkoblende områder av hjulendekomponenter vil føre til lav klemkraft. … Sprukne eller utslitte muttere med deformerte gjenger har også vært knyttet til tap av tilstrekkelig klemkraft ved mutterflensen.

Kan et dårlig hjullager føre til at mutterne løsner?

Et utslitt hjullager vil løsne inne i navet Et annet tegn på et sviktende hjullager er vibrasjonene det skaper når man styrer hjulene. … Sørg imidlertid for å få hjulene dine ordentlig sjekket når du opplever hjulvibrasjoner, da det også kan være forårsaket av feiljustering av chassiset eller løse hjulmutre.

Hvordan holder jeg mutterne stramme?

Påfør en klatt anti-feste smøremiddel i midthullet om nødvendig, men ikke påfør på hjulboltene eller hjulmutrene. Kjør inn mutterne med favorittverktøyet til de sitter godt fast, men ikke mer. Stram til mutterne i et stjernemønster to ganger, og bruk jevnt kraft til skiftenøkkelen klikker, men ikke lenger.

Hvor stramt skal mutterne være for hånd?

Installer hjultappene for hånd. De fleste produsenter anbefaler ikke å bruke smøremiddel eller anti-seize-sammensetning på knastene. Skyv hjulet hjem på navet og bruk pipenøkkelen, stram til hjulmutrene akkurat nok til å holde hjulet godt.

Anbefalt: