Logo no.boatexistence.com

Hva er apico tannkirurgi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er apico tannkirurgi?
Hva er apico tannkirurgi?

Video: Hva er apico tannkirurgi?

Video: Hva er apico tannkirurgi?
Video: Apicoectomy surgery - Live procedure step by step 2024, Kan
Anonim

An apicoektomi apikoektomi En rotendekirurgi, også kjent som apikoektomi (apiko- + -ektomi), retrograd rotkanalbehandling (jf. ortograd rotkanalbehandling) eller rotendfylling, er en endodontisk kirurgisk prosedyre der en tannens rotspiss fjernes og et rotendehulrom klargjøres og fylles med et biokompatibelt materiale https://en.wikipedia.org › wiki › Apicoectomy

Apicoectomy - Wikipedia

en type endodontisk kirurgi, utføres vanligvis når en tradisjonell rotkanal ikke klarer å fjerne alle døde nerver og infisert vev. Dette kan føre til re-infeksjon av tannen og signaliserer ofte et problem nær apex - der en tanns røtter kommer til et punkt.

Hvor smertefullt er en apikoektomi?

De fleste pasienter opplever lite eller ingen ubehag under en apikoektomi. Faktisk er denne prosedyren ofte mindre invasiv enn den foregående rotkanalprosedyren, og innebærer en kortere og mindre smertefull restitusjon.

Hva er suksessraten for apikoektomi?

Apicoectomy suksessrate

Apicoectomies betraktes som rutinemessige polikliniske tannprosedyrer. En studie fra 2020 fant at ca. 97 prosent av tilfellene fortsatt opplevde utmerkede resultater etter apikale kirurgi opptil 5 år senere, og gode resultater i mer enn 75 prosent av tilfellene etter 10 til 13 år.

Hva er Apico-prosedyre?

En apikoektomi er et mindre kirurgisk inngrep der selve tuppen av tannroten fjernes ("apico" - apex eller ende; "ectomy" - fjerning) og forsegles.

Hva er Apico?

En apikoektomi er en endodontisk kirurgi. Det er en tannprosedyre for å behandle apikal periodontitt eller betennelse i røttene til en tann eller en tannabscess.

Anbefalt: