Logo no.boatexistence.com

Hvor lagres kalsitonin?

Innholdsfortegnelse:

Hvor lagres kalsitonin?
Hvor lagres kalsitonin?

Video: Hvor lagres kalsitonin?

Video: Hvor lagres kalsitonin?
Video: Золотая орда и Римская церковь. Католическая колонизация. 2024, Kan
Anonim

Calcitonin, også k alt tyrokalsitonin, et proteinhormon syntetisert og utskilt i mennesker og andre pattedyr primært av parafollikulære celler parafollikulære celler Parafollikulære celler, også k alt C-celler, er nevroendokrine celler i skjoldbruskkjertelenDen primære funksjonen til disse cellene er å skille ut kalsitonin. De er plassert ved siden av skjoldbruskkjertelfolliklene og ligger i bindevevet. Disse cellene er store og har en blek flekk sammenlignet med follikkelcellene. https://en.wikipedia.org › wiki › Parafollicular_cell

Parafollikulær celle - Wikipedia

(C-celler) i skjoldbruskkjertelen.

Er kalsitonin lagret i bein?

Samtidig reduserer biskjoldbruskkjertlene biskjoldbruskhormonsekresjonen til blodet. De resulterende høye nivåene av kalsitonin i blodet stimulerer benet til å fjerne kalsium fra blodplasmaet og deponere det som bein.

Hvor er kalsitonin plassert?

Calcitonin er et hormon som produseres og frigjøres av C-cellene i skjoldbruskkjertelen. Dens biologiske funksjon hos mennesker er å ha en relativt liten rolle i kalsiumbalansen.

Hvor frigjøres kalsitonin fra?

Calcitonin er et hormon på 32 aminosyrer som skilles ut av C-cellene i skjoldbruskkjertelen.

Hvor er kalsitoninmålet?

Det viktigste målstedet for kalsitonin er bone, der det hemmer osteoklastisk benresorpsjon. Effektene av kalsitonin i bein er forbigående, noe som har begrenset nytten av kalsitonin som behandling for hyperkalsemi. Ved høye doser kan kalsitonin fremme urinutskillelse av kalsium.

Anbefalt: