Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er frie lisenser avblåst?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er frie lisenser avblåst?
Hvorfor er frie lisenser avblåst?

Video: Hvorfor er frie lisenser avblåst?

Video: Hvorfor er frie lisenser avblåst?
Video: Free and Open Source software licenses explained 2024, Kan
Anonim

I Storbritannia og Irland er det tilsvarende begrepet off-licence, som refererer til det faktum at alkohol kan kjøpes på lisensierte lokaler, men må konsumeres utenfor lokalene.

Hvorfor kalles det en off-lisens i Storbritannia?

TIL at en vinmonopol i Storbritannia kalles en "Off-licens" fordi de har lisens til å selge brennevin for konsum andre steder, eller "utenfor" lokalene.

Hva er forskjellen mellom uten lisens og på lisens?

Off-lisens (noen ganger kjent som off-sales eller uformelt offie) er et begrep som brukes i Storbritannia og Irland for en butikk som har lisens til å selge alkoholholdige drikkevarer for consumption off lokalene, i motsetning til en bar eller pub som er skjenkebevilling på salgsstedet (på bevilling).

Hva er forskjellen mellom en vinmonopol og en off-lisens?

En "utenfor lisens" er et sted, for eksempel en vinmonopol, der folk kan kjøpe alkohol med hjem … Med en "myk lisens" kan du ikke tilby sterk brennevin. For at en restaurant skal kunne servere øl, vin og brennevin, må den ha en bevillingsklasse kjent som en restaurantbevilling – eller en "hard" bevilling.

Hvorfor kalles en off-lisens en off-lisens?

Det betyr de har bevilling til å selge alkohol for konsum utenfor lokalene, dvs. take away. Puber har en lisens (vanligvis på en tavle over hoveddøren) for konsum på (eller på og utenfor) lokalene.

Anbefalt: