Logo no.boatexistence.com

Vokser epimedium i skygge?

Innholdsfortegnelse:

Vokser epimedium i skygge?
Vokser epimedium i skygge?

Video: Vokser epimedium i skygge?

Video: Vokser epimedium i skygge?
Video: Красивые редкие многолетники для тени! 2024, Kan
Anonim

De vokser best i et skyggefullt eller halvskyggefullt område i hagesone 5 – 8. Epimedium-blader er generelt hjerteformede, grasiøse og mest sjarmerende, spesielt om våren. Det er stor variasjon både i bladstørrelse og farge.

Er Epimedium en skyggeplante?

Tørr skygge kan være en utfordring. Planter må ikke bare takle mangel på sollys, de må også håndtere mangel på fuktighet. Når Epimedium er etablert, er et bunndekke som er ganske fornøyd i tørr skygge. De delikate nesten orkidéaktige blomstene gir Epimedium et av dens vanlige navn: Bishop's hat.

Hvor raskt sprer Epimedium seg?

Epimedium har luftige sprøyter av blomster på trådete stilker i april–mai, og bronsaktig løvverk om våren. Det er en klumpdannende eviggrønn som sprer seg 4–6″ per år, til en bredde på omtrent 12–36 . Også k alt Bishop's Hat for sin merkelige form, denne langlivede og tilpasningsdyktig plante gjør et ideelt bunndekke for skyggefulle steder.

Hvor stort blir Epimedium?

De fleste epimedier vokser mellom seks tommer og to fot høye og tilbyr attraktivt hjerteformet til pilformet løvverk. Avhengig av arten kan antall produserte blomster variere fra bare noen få til mer enn hundre på hver trådlignende stilk.

Hvordan ser du etter Epimedium?

Hold epimediene dine fornøyde med en vanlig mulch av hagekompost eller bladmugg Mange epimedium-varianter er semi-eviggrønne og vil holde bladene gjennom vintermånedene, noe som beskytter kronen av planten. Men til våren vil bladene se litt slitne ut.

Anbefalt: