Logo no.boatexistence.com

Hva er polypolyglobuli?

Innholdsfortegnelse:

Hva er polypolyglobuli?
Hva er polypolyglobuli?

Video: Hva er polypolyglobuli?

Video: Hva er polypolyglobuli?
Video: Hva er best av iskrem og trening? 2024, Kan
Anonim

Polycytemi (også kjent som polycytemi eller polyglobuli) er en sykdomstilstand der hematokrit (volumprosenten av røde blodceller i blodet) og/eller hemoglobinkonsentrasjonen er forhøyet i perifert blod.

Er polycytemi alltid kreft?

Polycythemia vera (pol-e-sy-THEE-me-uh VEER-uh) er en type blodkreft Det får benmargen til å lage for mye rødt blod celler. Disse overflødige cellene fortykker blodet ditt, og bremser blodstrømmen, noe som kan forårsake alvorlige problemer, for eksempel blodpropp. Polycytemia vera er sjelden.

Er polycytemi en form for leukemi?

I sjeldne tilfeller kan polycythemia vera til slutt utvikle seg til en form for leukemi kjent som akutt myeloid leukemi.

Hva er årsaken til polycytemi?

Det er vanligvis forårsaket av en endring i JAK2-genet, som får benmargscellene til å produsere for mange røde blodceller. De berørte benmargscellene kan også utvikle seg til andre celler som finnes i blodet, noe som betyr at personer med PV også kan ha unorm alt høye antall både blodplater og hvite blodceller.

Hva er den vanligste årsaken til polycytemi?

Primær polycytemi er genetisk. Det er oftest forårsaket av en mutasjon i benmargscellene, som produserer de røde blodcellene dine. Sekundær polycytemi kan også ha en genetisk årsak. Men det er ikke fra en mutasjon i benmargscellene dine.

Anbefalt: