Logo no.boatexistence.com

Har diabetes mellitus tipo 1?

Innholdsfortegnelse:

Har diabetes mellitus tipo 1?
Har diabetes mellitus tipo 1?

Video: Har diabetes mellitus tipo 1?

Video: Har diabetes mellitus tipo 1?
Video: Diabetes mellitus (type 1, type 2) & diabetic ketoacidosis (DKA) 2024, Juli
Anonim

Type 1 diabetes er en sykdom der kroppen ikke lager nok insulin til å kontrollere blodsukkernivået. Type 1 diabetes ble tidligere k alt insulinavhengig diabetes eller ungdomsdiabetes. Under fordøyelsen brytes maten ned til grunnleggende komponenter.

Kan diabetes mellitus være type 1?

Type 1 diabetes, en gang kjent som ungdomsdiabetes eller insulinavhengig diabetes, er en kronisk tilstand der bukspyttkjertelen produserer lite eller ingen insulin. Insulin er et hormon som trengs for å la sukker (glukose) komme inn i cellene for å produsere energi.

Er diabetes mellitus det samme som diabetes type 1?

Type1 diabetes mellitus er forårsaket av kroppens manglende evne til å produsere insulin. Bukspyttkjertelen produserer norm alt insulin når en person spiser, og den holder blodsukkeret innenfor normale grenser. De med type 1 diabetes produserer ikke insulin Dette er forårsaket av autoimmun ødeleggelse av betaceller i bukspyttkjertelen.

Går type 2-diabetes inn i type 1?

Det er ikke mulig for type 2-diabetes å bli til type 1-diabetes En person som opprinnelig får diagnosen type 2-diabetes kan imidlertid fortsatt få en egen typediagnose 1 på et senere tidspunkt. Type 2 diabetes er den vanligste typen, så en lege kan i utgangspunktet mistenke at en voksen med diabetes har type 2.

Har diabetes en kur type 1?

Akkurat nå, det finnes ingen kur mot diabetes, så personer med diabetes type 1 vil trenge behandling resten av livet. Den gode nyheten er at å holde seg til planen kan hjelpe folk til å føle seg friske og unngå diabetesproblemer senere.

Anbefalt: