Logo no.boatexistence.com

Hvordan dannes akridin?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dannes akridin?
Hvordan dannes akridin?

Video: Hvordan dannes akridin?

Video: Hvordan dannes akridin?
Video: Строю болид реактивного самолета - Коршун F-1 2024, Juli
Anonim

Akridin er separert fra kulltjære ved å ekstrahere med fortynnet svovelsyre Tilsetning av kaliumdikromat til denne løsningen utfeller akridinbikromat. Bikromatet dekomponeres ved hjelp av ammoniakk. Akridin og dets derivater kan fremstilles ved mange syntetiske prosesser.

Hvilken type mutagen er akridin?

Enkle akridiner viser aktivitet som rammeskiftmutagener, spesielt i bakteriofag- og bakterieanalyser, i kraft av deres interkalative DNA-bindende evne.

Hvor mange ringer har akridin?

4.1 Akridiner

Akridiner er en klasse heterosykliske forbindelser karakterisert ved tre smeltede seksleddede ringer, med en plan aromatisk overflate.

Hvordan binder akridinoransje seg til DNA?

Acridine orange er cellegjennomtrengelig, noe som gjør at fargestoffet kan samhandle med DNA ved interkalering, eller RNA via elektrostatiske attraksjoner. Når den er bundet til DNA, er akridinoransje spektr alt veldig lik en organisk forbindelse kjent som fluorescein.

Har akridin en bicyklisk struktur?

Akridin er en polysyklisk heteroaren som er antracen der en av de sentrale CH-gruppene er erstattet med et nitrogenatom. Det har en rolle som genotoksin. Det er en mancude organisk heterotrisyklisk forelder, en polysyklisk heteroaren og et medlem av akridiner.

Anbefalt: