Logo no.boatexistence.com

Er selvstendig næringsdrivende berørt av ir35?

Innholdsfortegnelse:

Er selvstendig næringsdrivende berørt av ir35?
Er selvstendig næringsdrivende berørt av ir35?

Video: Er selvstendig næringsdrivende berørt av ir35?

Video: Er selvstendig næringsdrivende berørt av ir35?
Video: Er du selvstendig næringsdrivende? 2024, Kan
Anonim

IR35 vil påvirke deg som entreprenør dersom du jobber for ditt eget aksjeselskap. … Dette betyr at dersom entreprenøren er registrert som selvstendig næringsdrivende, men viser seg å jobbe som ansatt, vil sluttkunden være ansvarlig for å betale eventuell tilleggsskatt.

Er selvstendig næringsdrivende unntatt fra IR35?

Hvis du er en enkeltpersonforetaker, , blir du ikke berørt av IR35, ettersom lovgivningen kun gjelder for inkorporerte selskaper. … Eneforhandlere jobber på en måte som anses som svært usannsynlig å falle innenfor IR35.

Er en enkeltpersonforetak berørt av IR35?

IR35 gjelder ikke for enkeltpersonforetak. IR35 påvirker frilansere og kontraktører som jobber gjennom en mellommann der de eier mer enn 5 %, dette er vanligvis deres eget aksjeselskap (PSC) Byrålovgivning og ansettelsesstatusregler er begge hensyn for enkeltpersonforetakere.

Hva betyr IR35 for selvstendig næringsdrivende?

IR35 er et annet navn for arbeidsreglene utenom lønn Det er utformet for å vurdere om en entreprenør er en ekte entreprenør i stedet for en "forkledd" ansatt, med det formål å betale avgift. Entreprenører som jobber gjennom sitt aksjeselskap nyter et nivå av skatteeffektivitet.

Kan du være selvstendig næringsdrivende utenfor IR35?

Å være innenfor IR35 betyr at kontrakten din faller inn under arbeidsreglene utenfor lønn og HMRC ser på deg som ansatt for skatteformål. Å være utenfor IR35 betyr at kontrakten din peker mot selvstendig næringsvirksomhet, slik at du kan drive skatt effektivt.

Anbefalt: