Logo no.boatexistence.com

Kan du få uførhet for myotonisk dystrofi?

Innholdsfortegnelse:

Kan du få uførhet for myotonisk dystrofi?
Kan du få uførhet for myotonisk dystrofi?

Video: Kan du få uførhet for myotonisk dystrofi?

Video: Kan du få uførhet for myotonisk dystrofi?
Video: How can an RNA be used to treat myotonic dystrophy? 2024, Kan
Anonim

Hvis du har myotonisk dystrofi (DM) og ikke kan jobbe på grunn av en DM-relatert funksjonshemming og/eller andre forhold, kan du ha rett til Social Security Disability Insurance (SSDI)-fordeler eller SSI-fordeler (Supplemental Security Income) tilgjengelig gjennom Social Security Administration (SSA).

Betraktes muskeldystrofi som en funksjonshemming?

Når muskeldystrofi tar bort din evne til å opprettholde lønnsomt arbeid, kvalifiserer det som en funksjonshemming – og Social Security Administration (SSA) anerkjenner visse symptomer på sykdommen som en årsak for fordeler.

Hva er forventet levealder for noen med myotonisk dystrofi?

Vi fant en median overlevelse på 59–60 år for myotonisk dystrofi av voksen type. Reardon et al. (1993) fant en median overlevelse på 35 år for den medfødte typen. Pasienter med myotonisk dystrofi av voksen type har således en betydelig bedre prognose enn de med medfødt type.

Hva slags funksjonshemming er muskeldystrofi?

Muskulær dystrofi er et paraplybegrep som brukes for å beskrive en klasse av genetiske lidelser preget av progressiv muskelsvakhet. Noen typer muskeldystrofi kan også være assosiert med lærevansker eller kognitive problemer.

Kan noen være en kandidat for myotonisk dystrofi?

Det er like sannsynlig at menn og kvinner overfører myotonisk dystrofi til barna sine Myotonisk dystrofi er en genetisk sykdom og kan derfor arves til barnet til en berørt forelder hvis de får mutasjonen i DNA fra forelderen. Sykdommen kan overføres og arves likt av begge kjønn.

Anbefalt: