Logo no.boatexistence.com

Kan concerta forårsake depresjon?

Innholdsfortegnelse:

Kan concerta forårsake depresjon?
Kan concerta forårsake depresjon?

Video: Kan concerta forårsake depresjon?

Video: Kan concerta forårsake depresjon?
Video: Can Stimulants Help With Depression? 2024, Kan
Anonim

FDA la til denne advarselen fordi misbruk av Concerta kan føre til psykologisk avhengighet, atferdsproblemer og til og med psykotiske episoder. Etter å ha stoppet Concerta, kan en person oppleve betydelige abstinenssymptomer, for eksempel alvorlig depresjon.

Er depresjon en bivirkning av Concerta?

Depresjon er en mulig bivirkning av Concerta. Men i kliniske studier oppstod depresjon hos bare 1,7 % av voksne som tok stoffet. Av de som tok placebo (behandling uten aktivt medikament), hadde 0,9 % samme resultat.

Hvorfor gjør Concerta meg deprimert?

De er et resultat av at kroppen din har blitt vant til de økte nivåene av noradrenalin og dopamin i hjernen din fra ConcertaÅ stoppe stoffet fører plutselig til et kraftig fall i disse nivåene, noe som fører til abstinenssymptomer. Vanlige abstinenssymptomer kan omfatte: følelser av depresjon.

Kan Concerta gjøre angsten verre?

Er det noen mulige psykiatriske bivirkninger som kommer av å ta Concerta? Personer som tar Concerta kan oppleve irritabilitet og angst som vanlige bivirkninger. Konserter kan også forårsake eller forverre symptomer på psykiske lidelser, som hallusinasjoner, og det kan øke aggressiv atferd blant barn eller tenåringer.

Kan Concerta hjelpe mot depresjon?

Studiehypotesen er at når CONCERTA® legges til antidepressiv behandling, vil det være en rask, tolerabel og generell bedring i symptomer på depresjon, målt ved den totale Montgomery Asberg Depression Rating Score (MADRS).

Anbefalt: