Kan litium forårsake depresjon?

Innholdsfortegnelse:

Kan litium forårsake depresjon?
Kan litium forårsake depresjon?

Video: Kan litium forårsake depresjon?

Video: Kan litium forårsake depresjon?
Video: A short history of lithium, and its remarkable impact on mood disorders | Explainer | ABC News 2024, Oktober
Anonim

De fleste bruker det i årevis uten problemer. Hvis du har tatt litium en stund, kan det føre til vektøkning Det kan også forårsake problemer med nyrene eller skjoldbruskkjertelen. Vanlige tegn på underaktiv skjoldbruskkjertel er tretthet, vektøkning og deprimert følelse.

Kan litium gjøre deg verre?

Det er tilfeller der selvmordstanker eller bipolare tendenser blir midlertidig eller permanent verre når du begynner å ta litium. Hvis du føler at symptomene dine forverres, ring legen som foreskrev litium til deg og diskuter alternativene dine.

Forverrer litium depresjon?

Lithium bidrar til å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av mani. Det kan også bidra til å lindre eller forhindre bipolar depresjon. Studier viser at litium kan redusere selvmordsrisikoen betydelig. Litium bidrar også til å forhindre fremtidige maniske og depressive episoder.

Er litium et dempende middel?

På dette tidspunktet er det viktig å merke seg at fra de lave dosene av litium, ble det oppdaget at det kan være som et deprimerende middel Litium mot depresjon er perfekt for å bli kvitt av selvmordstanker, reduserer en persons sinne og stabiliserer stemninger i langvarige perioder.

Hvordan påvirker litium humøret?

Det er ikke kjent hvordan litium fungerer for å stabilisere en persons humør. Imidlertid virker det på sentralnervesystemet. Det hjelper deg å ha mer kontroll over følelsene dine og hjelper deg å takle problemene med å leve bedre.

Anbefalt: