Logo no.boatexistence.com

Hva er pred for hunder?

Innholdsfortegnelse:

Hva er pred for hunder?
Hva er pred for hunder?

Video: Hva er pred for hunder?

Video: Hva er pred for hunder?
Video: УЖАСЫ НОЧЬЮ С ДЕМОНОМ В КВАРТИРЕ СЕАНС ЭГФ 2024, Juli
Anonim

Prednison/prednisolon (merkenavn: Prednis-Tab®, Deltasone®, Rayos®, Pediapred®) er et glukokortikoid som brukes til å behandle mange tilstander hos mange arter. Bred bruk inkluderer følgende: erstatningsterapi for Addisons sykdom, et antiinflammatorisk middel, et immundempende middel og et antineoplastisk middel (kreftbehandling).

Hva brukes prednison til hos hunder?

Prednison er et reseptbelagt steroid som brukes til å behandle et bredt spekter av tilstander hos hunder. Mange veterinærer foreskriver bruk av prednison til hunder som et antiinflammatorisk og immundempende middel.

Hvorfor skriver veterinærer ut prednison til hunder?

Bruk av prednison og prednisolon for hunder

Oftest foreskriver veterinærer dem for å behandle Addisons sykdom – en tilstand der en hunds binyrer ikke produserer nok naturlige steroidhormoner i kroppen.

Vil prednison skade hunden min?

Potensielle bivirkninger av høye doser og langvarig bruk av prednison hos hunder: Utvikling av Cushings sykdom eller diabetes . Endringer i kjæledyradferd . Svakhet eller sløvhet.

Hva brukes prednison 20 mg til hos hunder?

Prednison er et syntetisk kortikosteroid (steroid) som brukes til å behandle ulike tilstander hos både mennesker og dyr. Det brukes først og fremst som et betennelsesdempende legemiddel for hunder med allergier, irritasjon, infeksjoner, smerter og til og med kreft.

Anbefalt: